Fler avgångar till Jämtland i sommar med Snälltåget

Åre är en bra utgångspunkt för den som är nybörjare på fjällvandring. Foto: Snälltåget

Nu rullar säsongens första från Malmö till Jämtlandsfjällen. Tåget avgår från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm och Uppsala. Snälltåget börjar säsongen tidigare i år och kör nattåg fram till andra oktober två gånger i veckan. Snälltåget erbjuder resa i egen kupé på nattåget, men det går även att välja bäddplats i delad kupé eller sittvagn.

Snälltågets nattåg tar resenärerna till Östersund, Undersåker, Åre, Duved, Enafors och Storlien. Tågen avgår norrut på onsdagar och lördagar och vänder tillbaka söderut på torsdagar och söndagar. Från Åre och Storlien kan resenärerna påbörja sin fjällvandring direkt, leden startar ett stenkast från stationen. Snälltåget erbjuder även möjligheten till transfer till Edsåsdalen, Vålådalen, Storulvån, för att resenären ska komma närmare de populära vandringslederna Jämtlandstriangen, Vålådalsfyrkanten och Jämtlandsleden.

– Vi ser ett stort ökat intresse av att ta tåget till fjällen i sommar och har utökat både antal avgångar och platser på tågen, säger Marco Andersson, Försäljningschef för Snälltåget.

Åre är en bra utgångspunkt för den som är nybörjare på fjällvandring. Enklare dagsturer på Åreskutan kan kombineras med bekvämt boende i stuga eller på hotell. Åre erbjuder även mycket för cykelentusiasten, med både downhill och crosscountry. Reser man med Snälltåget kan man även ta med cykeln för 99 kr i Snälltågets resgodsvagn.