Knorr-Bremse: "Merak" blir ett globalt varumärke för luftkonditioneringssystem för järnvägsfordon

För passagerarnas skull behövs det effektiva luftkonditioneringssystem, ventilationssystem eller värmesystem i höghastighetståg, lokaltåg eller tunnelbanor. Foto: VR

Knorr-Bremse, världsledande inom bromssystem och andra system för järnvägs- och nyttofordon, kombinerar sina globala verksamheter inom värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem för järnvägsfordon under det nya Merak-paraplymärket.

Fusionen sker vid en viktig tidpunkt. I tider av COVID-19 stöder Merak järnvägsoperatörer över hela världen i deras ansträngningar att sörja för ren och säker luft i tågen och återställa normaliteten i järnvägstrafiken.

Med ett halvt sekels erfarenhet och med hjälp av över 1600 anställda och mer än 120 000 fordonsenheter i drift över hela världen, erbjuder Merak en omfattande bas för nära samarbete med sina kunder.

- Ett globalt varumärke för intelligent luftkonditionering för järnvägsfordon är nästa logiska steg när det gäller att förankra systemfamiljen i vår totala portfölj, bekräftar styrelseledamot, Peter Radina, för Knorr-Bremse Systems för Rail Vehicles GmbH och ansvarig för verksamheten med värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem.

- Det nya varumärket kombinerar Knorr-Bremse-gruppens värderingar, ekonomiska styrka och tekniska ledning med lokal närvaro, engagemang och kunskap på alla områden som gäller luftkvalitet och luftkonditionering, understryker Radina.

- Merak, med huvudkontor i Getafe i Spanien, står för hållbar hälsa ombord på tåg och omfattande komfort över hela världen, i alla typer av järnvägsfordon och under hela livscykeln", tillägger Fernando Hazeu, VD för Merak.