Grand Paris Express-metroprojekt beställer 70 hissar av KONE

Den 33 kilometer långa södra bansträckan av linje 15 kommer att passera genom 22 kommuner och förväntas serva över en miljon lokala invånare, med 300 000 resor per dag. Varje station på linjen ansluter direkt till tunnelbanan, spårvagnsnätet och till buss- eller RES:s pendeltågslinjer. Foto: Dominique Perrault Architecture

KONE Corporation, en global ledare inom hiss- och rulltrappsbranschen med huvudkontor i Finland, har tilldelats en order för levererans och montering av drygt 70 hissar för metroprojektet Grand Paris Express metroprojektet i Paris, i Frankrikes huvudstad.

KONE valdes ut av Société du Grand Paris (SGP) för att leverera hissar på en rad olika stationerna och i relaterade byggnader över en del av den södra delen av Grand Paris Express-tunnelbanelinje nummer 15.

KONE kommer att samarbeta med SGP för att tillhandahålla och installera över 70 KONE MonoSpace®-hissar, som för närvarande förväntas vara i drift 2025.

KONE MonoSpace®-hissar med KONE EcoDisc® dragkraftteknik, känd för sin energieffektivitet, möjliggör smidig och säker transport till och från plattformarna. För att säkerställa säkerhet utan att kompromissa med den estetik som SGP kräver, har KONE konstruerat hissar med hjälp av glasväggar med möjlighet till ogenomskinligt eller genomskinligt glas.