Det första turkiska, inhemskt tillverkade pendeltåget är färdigt

Det första tåget presenterades den 15 juni i samband med transport- och infrastrukturminister, Adil Karaismailoğlus besök på tågtillverkarens fabrik i Adapazarı. Foto: Tüvasaş, Turkish State Railways (TCDD)

Turkiska tillverkaren av rullande materiel, Tüvasaş, har slutfört produktionen det första elektriskt drivna pendeltåget (EMU) som har designats och tillverkats i Turkiet. Tåget startar trafiken i slutet av året 2020.

Tåget har utvecklats av ett joint venture, som består av Tüvasaş, Turkish State Railways (TCDD) och Turkiets ministerium för transport, sjöfart och kommunikation (UDH).

Tåget uppnår en konstruktionshastighet på 176 km/h och en driftshastighet på 160 km/h. Karaismailoğlu meddelade också i detta sammanhang att man håller på att utveckla även ett tåg med en konstruktionshastighet på upp till 225 km/h.

Ett tåg av denna ty med fem vagnar har en kapacitet för totalt 324 passagerare, inklusive två platser för passagerare med nedsatt rörlighet, inklusive luftkonditionering, ett brandlarmsystem, visuell passagerarinformation och CCTV. Tåget har också säkerhetsteknik i form av modernt automatiskt bromssystem.