Leveransen av nya pendeltåg startade för Rhein-Neckar-linjen

Pendeltåget av typ Mireo har tillverkats av Siemens. Foto: Deutsche Bahn Regio

De första tre av totalt 57 beställda pendeltåg av typ Mireo inleddes nyligen. Tågen, som har byggts av Siemens kommer att användas av Deutsche Bahn Regio i regionen Rhein-Neckar i sydvästra delen Tyskland.

DB Regio beställde dessa 3-vagnståg inom ramen av ett kontrakt som uppgår till 270 miljoner euro. Affären finansierades gemensamt av delstaten Rheinland-Pfalzs södra lokala myndighet (ZSPNV), Baden-Württemberg Railway Authority (SFBW) och Rhein-Neckar Transport Association i augusti 2017.

Leveransen av samtliga tågsätt kommer att genomföras i två etapper. I december 2020 levereras 38 tågsätt och resten följer 2021.

Tågen kommer att ägas av SFBW och de leasas till DB Regio under en period av 14 år. De tre första tågen kommer att användas för utbildning av förare, tågchefer och underhållspersonal från DB Regio.

Dessa 70 meter långa moderna pendeltåg kommer upp till hastigheter på 160 km/h och varje tågsätt kommer att inrymma 200 platser och 26 platser för cyklar. Dessutom kommer tågen att förses med nydesignade interiörer, som har utrustats med eluttag, förbättrad säkerhetsteknik, gratis Wi-Fi och informationsskärmar i realtid.