Stadler valde Telestes videoövervakningssystem för Wales & Borders FLIRT- tåg

Stadlers Flirt-tåg på väg i Wales. Foto: Stadler

Företaget Teleste utvaldes nyligen som leverantör av system för videoövervakning och offentliga tillkännagivanden ombord på tågoperatören Wales & Borders Flirt-enheter. Slutkunden i projektet är Transport for Wales Rail Services.

Telestes leveranser till Stadler kommer att äga rum under perioden 2020–2023. Företagets inbyggda videosäkerhets- och övervakningssystemet kommer att innehålla interna, externa strömavtagare, frontkameror, videodrivare och användargränssnitt.

Dessutom kommer IP-förstärkare, intern kommunikationssystem och förarmikrofoner att levereras och installeras i tågsätten.

- Vi är glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Stadler som leverantör av moderna ombordssystem till deras tågplattform FLIRT Electric Multiple Unit. Våra lösningar har designats och testats under många år, och vi är övertygade om att Stadler har därmed fått passande verktyg när det gäller att bygga dessa innovativa och snabba regionala tåg för säkra och trevliga resor, säger Jörn Grasse , Vice president för Rail Information Solutions på Teleste.