RDC lanserar ny tysk nattågslinje från Atlanten till Alperna

RDC:s dotterbolag BahnTouristikExpress (BTE) kommer att bedriva nattåget i samarbete med biltåget RDC Autozug Sylt. Foto: BahnTouristikExpress, BTE

Tyska dotterbolaget till amerikanska Railroad Development Corporation, BTE, planerar att lansera en ny internationell nattågsförbindelse två gånger i veckan mellan norra Tyskland, Bayern och Österrike.

Denna nya Alpen-Sylt Night Express "som förbinder kusten med alperna" kommer att bestå av upp till 11 vagnar, varav de flesta är sovvagnar från RDC:s 38-tåg-starka tågflotta.

Tågen, som kommer att färdas på torsdag- och lördagskvällar från Westerland (Sylt) vid Nordsjökusten, kör via Hamburg och Frankfurt till München och sedan till i Salzburg, Österrike.

Norrgående tåg avgår från Salzburg på fredag- och söndagskvällar och erbjuder en end-to-end-resetid mellan 16 och 19 timmar.

Biljetter kan köpas redan och tågtrafiken startar den 4 juli och kommer att fortsätta till 7 september.

Fram till mitten av mars var BTE en viktig partner för Flixtrain i Tyskland, men detta partnerskap slutade i mitten av april.

BTE kommer att använda ett diesellokomotiv av klass 251 från RDC:s rullande materielföretag RDC Asset mellan Westerland (Sylt) och Hamburg och ett elektriskt driven Vectron MS- lokomotiv leasas från Railpool för sträckan mellan Hamburg och Salzburg.