Vy rekryterar för nattågen mellan Stockholm och Narvik

I december börjar Vy Tåg att köra nattåg mellan Stockholm och Narvik. Foto: Vy

I december börjar Vy Tåg att köra nattågen mellan Stockholm och Narvik. Nu söker företaget cirka 25 medarbetare  som kan arbeta som tågvärdar.

– Det känns så klart mycket roligt att kunna erbjuda så många arbetstillfällen på en och samma gång i Gävle som också är basen för vår verksamhet i Sverige, säger Dag Lokrantz-Bernitz, vd för Vy Tåg.

De kommande tågvärdarna kommer att bli en del av den ordinarie verksamheten som i Gävle idag omfattar runt 70 anställda, varav cirka 40 jobbar som tågvärdar eller lokförare. Personalbehovet hos Vy Tåg är en ljusglimt på arbetsmarknaden som annars präglas av varsel och uppsägningar just nu.

– Det är glädjande att ett företag med säte i Gävle expanderar. Det är särskilt viktigt i tider som dessa att fler arbetstillfällen kommer till Gävle, säger Åsa Wiklund Lång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Vy Tåg räknar med att flertalet av de kommande tågvärdarna redan bor i Gävle, men ser också att många kan komma att flytta eller pendla in till stan.

– Det är höga krav för att få arbeta på ett tåg idag så vi räknar med att vår rekryteringsbas finns i hela Gävleborg och norra Uppland, säger Dag Lokrantz-Bernitz.