Tåget från Uleåborg till Helsingfors stannar också i Bennäs

Bennäs stationsbyggnad, som byggdes 1885 är en av Finlands äldsta ännu fungerande järnvägsstationer.

VR gav efter. Från och med maj 2020 börjar eftermiddagståget från Uleåborg till Finlands huvudstad Helsingfors stanna också i Bennäs i Pedersöre. Det är en seger för regionens politiker, företagare och invånare som har krävt fler avgångar vid stationen.

Tåget kommer från och med 4 maj att stanna klockan 15:38 i Bennäs i Österbotten och vara framme i Helsingfors klockan 19:35. 
- Det innebär att bland annat värnpliktiga på väg till Nylands svenskspråkiga brigad kan ta tåget från Bennäs i stället för att hoppa på i Karleby, skriver nyhetssajten Svenska Yle.

Orsaken till förändringarna i tidtabellerna är bland annat de banarbeten som inleds mellan Tammerfors och Seinäjoki i början av maj. Men enligt den finländska tågoperatören VR kommer stoppet i Bennäs att bli kvar också då banarbetena är klara.

Det var i december 2019 som avgången klockan 15:38 drogs in från Bennäs. I pressinformationen från VR nämns att bolaget lägger till avgången för att förbättra servicen, även om det innebär att några tågresor blir aningen långsammare. I Bennäs stannar 12 tåg om dagen.