Stadler och Siemens tilldelas Lissabon-tunnelbanans signal- och tågkontrakt

Tunnelbanestationen Terreiro do Paço i Lissabon, Portugal. Foto: Wikimedia, kredit: Jcornelius

Lissabons Metro har undertecknat ett kontrakt på 114,5 miljoner euro med ett konsortium, som består av Stadler och Siemens för installation av CBTC- nätverk och leverans av nya 14 tåg.

Stadler och Siemens kommer att installera CBTC på tre linjer och 70 tåg på Lissabon Metro. Kontraktet godkändes nyligen efter en internationell anbudsprocess som lanserades i september 2018.

Enligt Portugals Jornal Económico tilldelades emellertid kontraktet innan man fick veta resultatet av ett rättsligt besvär som lämnats in av två tillverkare av rullande materiel, nämligen Thales och CRRC Tangshan.

Kontraktet, som gäller sex år och fem månader, inkluderar:

Leverans av 14 tågsätt med tre vagnar utrustade med kommunikationsbaserad tågkontroll (CBTC).

Installation av CBTC på 70 befintliga tåg.

Implementering av automatiskt system för tågsäkerhet (ATP), automatisk tågdrift (ATO) och automatisk tågövervakning (ATS) på de blåa, gula och gröna linjerna i Lissabons fyra-linjiga tunnelbanenät.

Ett treårigt avtal om förebyggande och förbättrande utrustning.

Leverans av reservdelar och varor som krävs för underhåll i två år, och teknisk utbildning för drift och underhåll.

Lissabons Metro säger att CBTC-systemet kommer att ersätta signalutrustning från 1970-talet och kommer att möjliggöra kontinuerlig kontroll av tågens rörelser och en höjning av deras tillförlitlighet.

Ansvariga för kollektivtrafiken i Lissabon förväntar sig också att kommunikationen med passagerare kommer att förbättras genom att tunnelbanan utrustas med ett mer flexibelt styrningssystem samt förbättrad säkerhetsteknik och videoövervakning.