Tyska Vlexx har svårt att rekrytera tillräckligt med personal

Dessa medarbetare har hittat sin väg till järnvägsoperatören tyska VLEXX. Foto: VIEXX

Tyska Vlexx har kommit överens med DB Regio om att bedriva regional passagerartrafik längs linjen RB 73 mellan Saarbrücken och St Wendel och Saarbrücken - Neubrücke på vardagar från och med den 1 februari till 12 december 2020.

DB Regio kommer att använda hyrda klass 426 pendeltåg.Tyska Vlexx har svårt att rekrytera tillräckligt med personal. Vlexx tog över regional tågservice på delstaten Saarlands elektriska järnvägsnät den 15 december.

Operatören, ett dotterbolag till Netinera, som ägs av italienska statliga järnvägsoperatören, FS, har dock haft problem med att applicera det nya kontraktet, främst på grund av Bombardiers sena leverans av 21 tågsätt av typ Talent 3 med tre vagnar. Detta kastar ett strålkastarljus på liknande problem som andra tyska operatörer brottas med.

Tågen beställdes i mars 2017 och alla skulle vara levererade senast i december 2019. Men efter tillkännagivandet av en försening i juni 2019 hyrde Vlexx en alternativ flotta med 12 stycken tågsätt med fyra vagnar av typ klass 425 och åtta stycken tågsätt med två vagnar av klass 426 EMU:er från DB Regio.

Vlexx, liksom andra tyska operatörer, haft svårt att rekrytera tillräckligt med personal för att kunna använda de nya tågen, vilket tvingade operatören att inleda trafiken enligt en reducerad tidtabell. Personalbristen har också lett till att Vlexx har lagt ett betydande antal turer "på is."

För att övervinna tillgången på tågpersonal kommer transportministeriet för Saarland, i samförstånd med Vlexx, att leverera fyra hyrda DB-ägda tågsätt av klass 426 EMU:er till DB Regio för användning på linjer med personalbrist. Planen är att Vlexx ska återuppta driften av tjänsterna med de nya Talent 3-tågen förutsatt att de har levererats.

Vlexx tilldelades 2017 två kontrakt för att driva Saarlandets elektriska linjenät. Det 15-åriga avtalet omfattar tjänster från Saarbrücken till Neubrücke, mellan Lebach och Jabach och Homburg samt mellan Illingen och Homburg.

Dessutom servar Vlexx:s DMU:er på stickspåret mellan Lebach och Jabach fram till elektrifiering 2024 när den kommer att växla till elektrisk drift.