Leo Express börjar trafikera mellan Prag och Wrocław

Leo Express-tåg i Prag. Foto: Leo Express

Den tjeckiska järnvägsoperatören Leo Express tecknade ett avtal med den polska regionala operatören Koleje Dolnośląskie den 5 december om att starta tågservice mellan tjeckiska huvudstaden Prag och polska storstaden Wrocław den 20 december.

Leo Express planerar att starta med tre avgångar i veckan från Prag och två avgångar i veckan i den motsatta riktningen. Servicen kommer att genomföras med Koleje Dolnośląskies flotta av Stadler-tillverkade Flirt, som används redan på den polska sidan av gränsen.

- Leo Express fortsätter att öka servicen till fler destinationer i Polen", säger VD:n för Polen och Ukraina Juraj Andrejka.

- En del av denna utvidgning, som vi lanserar utgörs av  direktförbindelsen mellan Prag och Wrocław, som kommer att komplettera vårt åliggande när det gäller offentlig service i Pardubice-regionen."

Leo Express har också fått tillstånd att operera mellan Krakow och Medyka vid den polsk-ukrainska gränsen, vilket gör det möjligt att bedriva tågservice även mellan Prag och Medyka. Leo Expressen har dessutom ansökt tillstånd om att få operera mellan Krakow och Warszawa, och Juraij Andrejka förväntar sig ett beslut om cirka ett år.