7 000 nya sittplatser för resenärer mellan Østlandet och Oslo

Osloborna får bättre tågförbindelser. Foto; Vy

Från och med den 15 december startar Vy nya avgångar, både i rusningstrafiken och på helgerna, för passagerare som reser in och ut från Oslo. 

– Vi ser fram emot att ge våra kunder ett stärkt tågerbjudande. Med nya avgångar och fler platser hoppas vi att många vill välja tåget framför bilen och att det blir lättare att resa miljövänligt. Våra kunder är det viktigaste för oss och de har nu större valfrihet och fler sittplatser. Och slutligen kan vi ge våra kunder på Østfoldbanen efterlängtade förbättringar av tågtjänsten, säger Arne Fosen, verkställande direktör på Vy tog.

Här är några av förbättringarna som Vys kunder i Östra Norge kan se fram emot från och med den 15 december: Flera nya avgångar under rusningstid, cirka 4 000 fler platser mot Oslo under morgonrusningstiden och cirka 3200 fler platser från Oslo på eftermiddagsrusningen, halvtimmars frekvens hela helgen mellan Ski och Stabekk, fler tider under rusningstrafiken och flera platser mellan Stabekk och Moss.

Dessutom blir det nya tidiga och sena avgångar och fler platser på Vestfoldbanen, från Kongsberg och till och från Lillehammer, som bland annat ger en bättre tågtrafik till och från Oslo flygplats och Sandefjord Airport Torp. En extra avgång dagligen mellan Oslo och Göteborg och nya rusningstider mellan Oslo och Halden samt nya rusningstidsavgångar på Gjøvikbanen.