Dallas bryter ny mark för pendeltågslinjen Silver Line

Flirt-tågen ​​kommer att trafikera till Dallas-Fort Worth- flygplatsen i en halvtimmestakt och möjligen oftare under topptider när linjen öppnas 2022. Illustration: DART

En banbrytande ceremoni hölls längs järnvägskorridoren Cotton Belt Regional Rail norr om Texas-staden Dallas den 19 september för att markera den officiella byggstarten för Dallasregionens pendeltågslinje Rapid Transit (Dart) Silver Line.

Denna 42 kilometer långa linje med dubbla spår från flygplatsen Dallas/Fort Worth till städerna Tarrant, Dallas och Collin.

Järnvägen följer i stort set den mellanstatliga motorvägen, Interstate 635, en av de mest överbelastade vägkorridorerna i Texas.

Projektet genomförs av ett joint venture som består av Archer Western Construction och Herzog Contracting. Byggkontraktet, som uppgår till 783 miljoner dollar, tilldelades av Texas transportmyndighet Dart i december 2018.

Teknikföretaget Jacobs utnämndes till huvuddesigner för projektet i april 2019 och i juni tilldelades Stadler ett kontrakt för leverans av åtta Flirt DMU:er, var och en med fyra vagnar.