Detaljplan för utbyggnaden av tunnelbanan mot Nacka fastställd

Framtidens tunnelbanesträckning. Karta: Region Stockholm.

Tidigare i somras gav Mark- och miljödomstolen grönt ljus för utbyggnaden av tunnelbanan mot Nacka och Söderort.

– Det här är den sista pusselbiten! Nu har vi fått alla våra viktiga beslut – järnvägsplanen, miljödomen och detaljplanerna för både Nacka och Stockholm. Nu tar vi ett stort kliv mot byggstart, säger Martin Hellgren, avdelningschef på Region Stockholm, i ett uttalande.

Kristoffer Tamsons, M, trafikregionråd och ordförande för SL, säger i ett pressmeddelande:

– Att järnvägsplanen har godkänts är väldigt glädjande. Nu hoppas jag att den nya sträckningen av tunnelbanan kan fortsätta som planerat och det snart kan bli full fart på byggstart för tunnelbanan till Nacka och Söderort.

I mitten av oktober vinner järnvägsplanen laga kraft. Den planerade byggtiden för tunnelbanan är sju år. Utbyggnaden av Blå linje börjar vid Kungsträdgården med en första ny station vid Sofia på östra Södermalm. Från station Sofia delar sig tunnelbanan åt två håll. Den ena förgreningen av Blå linje går österut till Nacka via de nya stationerna Hammarby kanal, Sickla, Järla och Nacka. Hela sträckan byggs under jord.

Blå linje från Kungsträdgården via Sofia fortsätter i en gren till Gullmarsplan och vidare söderut. En ny underjordisk station i Slakthusområdet ersätter stationerna Globen och Enskede gård. Tunnelbanan ansluter sedan befintliga spår norr om station Sockenplan.