Brittiska Northern sätter in nya elektriska tåg mellan Blackpool och Liverpool

- Vårt fokus är att leverera den bästa möjliga reseupplevelsen för våra kunder och med 20 helt nya tåg lanserade i år för det norra linjenätet, är det klart att vi levererar betydande, konkreta förbättringar, säger Northerns VD, David Brown. Northern har beställt totalt 101 nya tåg. Foto: Northern

Blackpool är en av de första städerna i norra England som tar emot helt nya tåg med syfte att förbinda staden med viktiga centra och regioner inom det brittiska järnvägsnätet.

Järnvägsoperatören Northern sätter in de första 20 nya elektriska tågen mellan Blackpool och Liverpool. De kommer att starta servicen mellan dessa två storstäder efter några smärre modifikationer som slutförs före utgången av 2019 längs järnvägslinjerna mellan Blackpool och York och Blackpool och Hazel Grove.

- Det finns all anledning att betrakta driftsättandet av dessa nya, moderna tåg, som inleder servicen i norra delen av landet, som en epokgörande händelse när det gäller att leverera bättre resor för passagerare. Vi vill se betydande förbättringar ifråga om prestanda i norr för att bland annat kunna öka punktligheten, sade Northerns VD, David Brown.

Northern har beställt 101 nya tåg som en del av en investering på 500 miljoner pund i norra delen av England. Det finns redan 15 nya tåg som kör på ett antal linjer och fler kommer att följa fram till 2020.

Drygt 100 miljoner kundresor kommer att genomföras i norra delen av landet under 2019.