Tågresorna ökade med 13 procent i Finland

Finländska tågoperatören VR:s restaurangvagn. Foto: VR, kredit: Juho Huttunen

I juli genomfördes 1,2 miljoner resor inom Finlands fjärrgående järnvägstrafik, en ökning med 13 procent jämfört med året innan.

Tågresorna ökade mest på bansträckorna mellan Helsingfors och Tavastehus (34 procent), följd av Helsingfors-Uleåborg (29 procents ökning), Helsingfors-Åbo (22 procent) och Helsingfors-Jyväskylä (22 procent).

- Resevolymerna fortsatte att växa mycket starkt i juli och den finländska fjärrtrafiken ökade med 13 procent jämfört med förra året. Den inhemska turismens popularitet återspeglas tydligt i efterfrågan på tågresor, och fler och fler finländare väljer det miljövänliga tåget som reseform för sommarlovet, säger Salla Ketola, VD för försäljning och kundupplevelse hos tågoperatören VR.

- Finland är fullt av underbara sommardestinationer och det är lätt att ta tåget för en kort dagstur med familjen. Summer Savings ticket-kampanjen bidrog till att göra billiga tågbiljetter tillgängliga för semesterfirare. Finlärna reste också mycket med tåg till många evenemang, och igen i år har vi anpassat våra körscheman efter flera populära sommarevenemang, säger Ketola.