Tammermatic levererar anläggning för tågtvättning till Tammerfors spårväg

Tvättanläggning för rullande materiel i Södertälje. Foto: Tammermatic Oy

Tammerfors-baserade företaget Tammermatic har valts ut som leverantör av en anläggning för tvättning av staden spårvagnar. Bakom förvärvet står spårvagnsoperatören Tampereen Raitiotie Oy.

Tammermatic har flera decenniers erfarenhet av rengöring av rullande materiel. Tvättmaskinen som levereras av företaget till Tampereen Raitiotie Oy är en genomgående tvättlinje där spårvagnens chassi, sidor och takböjningar och bakre delen tvättas med roterande borstar.

- Moderna tåg, tunnelbanor och spårvagnar är strömlinjeformade både framme och bak. Därför krävs särskild expertis för att rengöra dem. Det är ett nöje att kunna erbjuda vår expertis till Tammerfors spårvägar, säger Tom Olli, VD för Tammermatic Oy.

Rengöringsmedel som används för tvättning av spårvagnar är märkta med Svanetiketten. Vid utformningen av de produkter som används av Tammermatic har särskild uppmärksamhet ägnats åt att minska användningen av vatten och energi. Enligt företaget används enbart miljövänliga ämnen under hela processen.

Tammermatic grundades i Tammerfors, Finland, 1966 och är känt som en av världens ledande och mest innovativa biltvättspionjärer. Företaget har levererat olika produkter till mer än 70 länder på alla kontinenter.

Tammermatic-koncernen har sitt huvudkontor i Tammerfors, Finland. Tammermatic utgör ett team med tvättexperter.