Snabbare tågresa mellan Karlstad och Göteborg

Foto: SJ

Tågtrafiken mellan Karlstad och Göteborg ska bli tätare och snabbare. Från den 1 juli sätts nya och snabbare tåg in på sträckan och med december blir det fler turer per dag.

SJ, Västtrafik och Värmlandstrafik förbättrar gemensamt servicen mellan Karlstad och Göteborg. I juli blir det smygpremiär för de nya tågen mellan de båda städerna. Då sätts fyra nybyggda Reginatåg in i trafik med både 1 klass- och 2 klassvagnar.

Restiden kommer i samband med tidtabellskiftet i december att kortas med en kvart och trafiken utökas då även till sju dubbelturer istället för dagens fem. Orterna där tåget stannar längs linjen är Karlstad, Kil, Grums, Säffle, Åmål, Mellerud, Vänersborg, Trollhättan och Göteborg.

Järnvägen rustas just nu upp med dubbelspår mellan Trollhättan och Göteborg för att öka trafikkapaciteten. Det innebär att resenärerna mellan den 9 juli och 12 augusti hänvisas till buss på sträckan Trollhättan-Göteborg eftersom de nya tågen då enbart kan köras mellan Karlstad-Trollhättan. När banarbetet är klart i augusti öppnas åter hela sträckan för de nya tågen.

– Efterfrågan på snabba direktresor mellan Trollhättan och Göteborg är stor och därför känns det mycket bra att kunna erbjuda våra kunder fler avgångar, säger Jarl Samuelsson, tågtrafikchef på Västtrafik.