Ny chef för Alstom i Sverige

Nils Lannefors har tillträtt som ny Country President för Alstom i Sverige.

Nils har under 20 år arbetat inom ABB/Alstom, varav 7 år i Schweiz för dåvarande ABB. Han har lång erfarenhet inom de flesta av Alstoms verksamhetsområden på kraftsidan. Under 2005 tillträdde han sin hittills nuvarande tjänst som Marknadschef för Alstoms verksamhet inom kraftgenerering/ för Norden och Baltikum.

– Jag är glad för förtroendet jag fått och ser det som en riktigt spännande utmaning att få arbeta med helheten inom ett av världens mest innovativa företag. De främsta prioriteringarna är att stärka varumärket Alstom i Sverige, att tydliggöra bilden av Alstom som miljöföretag och befästa vår position som världsledande infrastrukturleverantör, säger Nils Lannefors, Country President, Alstom Sverige

Parallellt med rollen som Country President fortsätter Nils sitt nuvarande uppdrag som marknadschef för Alstoms samlade kraftgenereringsverksamhet för Norden och Baltikum.

– Svensk marknad för infrastruktur är stabil och har inte påverkats nämnvärt av euro-krisen på kontinenten. Alstom har stora möjligheter att förstärka sin position i Sverige som leverantör av uthålliga lösningar inom våra verksamhetsområden kraftgenerering/kraftöverföringssystem och spårburen trafik, säger Nils Lannefors.