Öresundstågen avgår från Kastrup

Foto: Fredrik Tellerup

Från den 4 januari kommer det inte att gå att resa direkt Köpenhamn-Malmö med Öresundstågen. Alla Öresundståg till Sverige kommer att avgå från Kastrup och resenärerna måste ta sig till Kastrup med andra tåg som har Kastrup som slutstation, med Metro eller med lokala bussar. Trafiken till Danmark påverkas inte.

Öresundstågen kommer från den 4 januari att köra var 20:e minut och 10-minuterstrafiken i rusningstid är inställd.

Skånetrafiken meddelar att man som resenär får räkna med att det kommer att bli trångt ombord på tågen och att restiden från Danmark till Sverige förlängs. Tågen från Sverige mot Danmark påverkas inte av ID-kontrollerna, men kommer att avgå var 20:e minut även i den riktningen.

ID-kontrollerna kommer att ske i anslutning till Kastrup. Alla resenär som ska resa till Sverige kommer att behöva gå igenom ID-kontrollerna för fortsatt resa till Sverige. Kontrollerna kommer att organiseras av danska DSB. Information om exakt hur kontrollerna kommer att genomföras meddelas först efter jul då DSB presenterar sitt upplägg.

Skånetrafiken understryker att alla resenärer från Danmark kommer att få räkna med att resan kommer att ta längre tid än normalt.