Nu invigs Badhuslänken

Stenpiren resecentrum kommer att stå klart i början av nästa år. Det blir en viktig knutpunkt för kollektivtrafiken i centrala Göteborg där Västtrafiks kunder enkelt kan byta mellan spårvagn, buss och båt. Illustration: Sweco

Den 15 augusti invigs Badhuslänken, det nya spårvagnsspåret mellan Järntorget och Lilla torget via Stenpiren. Under dagen bjuder Västtrafik på gratis resor med museispårvagnar och visar upp planerna för Stenpiren resecentrum som är under uppbyggnad.

Det är spårvagnslinjerna 1 och 9 som kommer att köra via det nya spåret och får en ny hållplats vid Stenpiren. Resan mellan Brunnsparken och Järntorget blir fyra minuter kortare med den nya sträckningen.

– Det här är en efterlängtad nyhet i spårvagnstrafiken och det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra kunder nya resmöjligheter i centrala Göteborg, säger Christer Olsson, affärschef spårvagn på Västtrafik.

Mellan klockan 11.00 och 15.00 på lördag är allmänheten välkommen att provåka det nya spåret ombord på någon av museivagnarna. Resan är gratis och går mellan Järntorget och Drottningtorget. På Järntorget kommer Västtrafik finnas på plats tillsammans med Göteborgs Stad, Älvstranden Utveckling och Parkeringsbolaget för att berätta om de satsningar som är på gång i området. Även på Drottningtorget blir det aktiviteter för att uppmärksamma invigningen.

Ordinarie spårvagnstrafik på Badhuslänken startar i samband med tidtabellsskiftet på söndag den 16 augusti. Då läggs även färjetrafiken och ett antal busslinjer om och kommer att gå via hållplats Stenpiren.