Ny vd för Alstom Transport i Norden

Per Öster. Foto: Alstom

Alstom Transport har utsett Per Öster, bolagets nuvarande vd för Sverige, till vd för den nordiska verksamheten. Per Öster efterträder Henrik Anderberg, som går över i en annan roll i koncernen och blir HS2-(High Speed ​​2) direktör för Alstom Storbritannien.

Parallellt med sin nordiska roll är Per Öster kvar i sin nuvarande befattning som vd för Alstom Transport Sverige.

– Min företrädare har framgångsrikt utvecklat Alstom Transports verksamhet i de nordiska länderna, vilken inkluderar signalprojekt, leverans av regionaltåg, och flera stora underhållskontrakt. Mitt mål är att vidareutveckla Alstoms verksamhet i Norden, säger Per Öster.

Henrik Anderberg har sedan 2012 varit nordisk vd, och kommer att fortsätta som styrelseordförande för Alstom Transport i Sverige och Norge.

Per Öster utsågs till verkställande direktör för Alstom Transport Sverige 2014. Han började sin karriär på Alstom Transport 2009 som platschef för Sverige och chef för eftermarknad i Norden. Per kom då från Nobina där han var Fleet Manager. Dessförinnan var han flera år på A-Train AB/Arlanda Express som chef för fordonsmateriel, affärsområdeschef och teknisk direktör. Per Öster har också innehaft positionen som global produktchef på Ericssons tidigare Enterprise Division i Sverige.