Alstom moderniserar 106 tåg i Londons tunnelbana

Foto: Alstom

Alstom har nu slutfört moderniseringen av 106 tåg som trafikerar den Norra linjen på Londons tunnelbana, LU. Alstom har arbetat tillsammans med LU för att säkerställa de dagliga servicenivåerna för tunnelbanan.

Det 106:e och sista tåget som uppgraderats, både interiört och exteriört, inklusive montering av rullstolsplatser och uppgraderat informationssystem för passagerare, har nu åter tagits i bruk. I renoveringsprogrammet ingick 3,7 miljoner delar, vilket motsvarar cirka 35 000 komponenter per tåg.

– Teamet som arbetat med projektet har gjort ett fantastiskt jobb och jag är säker på de flesta passagerare inte förstod vad som pågick tills de för första gången hamnade i ett fräsch tåg på sin väg till arbetet, säger Piers Wood, vd Urban & Services, Alstom Transport Storbritannien i ett pressmeddelande.

– Tack vare denna renovering är den norra linjen bättre än någonsin tidigare. Kunderna som åker på den norra linjen kan nu förvänta sig en renare och mer bekväm miljö på sina resor, säger Stevyn Walder, Performance Manager för den Norra linjen i pressmeddelandet.

Den Norra linjen tar upp till en fjärdedel av tunnelbanepassagerna, cirka en miljon människor per dag måndag till fredag. Alstom ser till att 96 tåg är tillgängliga för persontrafik vid rusningstid varje morgon och kväll. Det första tåget tas i drift kl. 05:00 och det sista tåget är tillbaka i depån följande morgon kl. 02:00. Den Norra linjens tågflotta, som byggts av Alstom, går cirka 15 miljoner kilometer per år.