Indiska premiärministern studerade tysk järnvägsteknik

Premiärminister Modi besökte centralstationen i Berlin som ett led i den indiska regeringens handlingsplan för modernisering av landets järnvägar. Här tillsammans med Deutsche Bahns chef, Rüdiger Grube Foto: Deutsche Bahn Transportation

Premiärministern Modi besökte centralstationen i Berlin som ett led i den indiska regeringens handlingsplan för modernisering av landets järnvägar. I samma syfte besökte Modi också Siemens Technical Academy, där han presenterades en rad nya bantekniska lösningar.

Efter att ha invigt Indiens avdelning på årets största industrimässa i Hannover besökte landets premiärminister Narendra Modi ytterligare en viktig industrianläggning under sin tre-nationsturné, vars syfte är bland annat att skapa uppmärksamhet i Tyskland kring hans investeringskampanj "Make in India".

.- Jag har aldrig tidigare fått så mycket information om järnvägar och infrastruktur som när jag besökte Siemens Technical Academy och Berlins Centralstation, twittrade Narendra Modi på nätet efter att han hade blivit upplyst om en mängd nya bantekniska lösningar i Berlin.

Innan dess hade premiärminister Narendra Modi på Hannovermässan fokuserat i sitt öppningstal på möjligheterna att ytterligare främja handeln och det industriella samarbetet mellan Indien och Tyskland.

Narendra Modi och Tysklands förbundskansler Angela Merkel förde långa detaljerade samtal om olika aspekter ifråga om eventuella tyska investeringar i Indien, andra bilaterala förhållanden och om internationella frågor av "gemensamt intresse" i Berlin.

Tyskland är Indiens största handelspartner i EU och en av bland topp tio handelspartner i världen.

Det totala utbytet av varor och tjänster mellan de två länderna uppskattades till cirka 15.96 miljarder euro under 2014.

Källa: Tribune