EQT köper Hector Rail

Foto: Flickr

EQT köper Hector Rail genom fonden EQT Infrastructure II. Köpesumman är inte offentliggjord. Mats Nyblom sitter kvar som vd i bolaget, medan grundaren Ole Kjörrefjord blir styrelseledamot.

Företaget, som har huvudkontor i Stockholm, har cirka 190 anställda. Hector Rail erbjuder miljövänliga transporttjänster av bland annat tunga industriprodukter och råmaterial. Företaget har idag en tågflotta på 50 lokomotiv och 10 dragfordon som rullar över 6 miljoner kilometrar per år. 

- EQT har haft en relation med Høegfamiljen unde rmånga år och vi är glada över att ha förvärvat Hector Rail från dem. Hector Rail är ett välskött företag med en stark historia och ett utmärkt rykte. Vi är övertygade att järnvägstransporter är en stigande marknad och vi ser ett substantiellt värde i att skapa möjligheter för företaget i samarbete med Mats Nyblom och hans team, säger Stefan Glevén, partner vid EQT Partners, investeringsrådgivare vid EQT Infrastructure II, i ett pressmeddelande.

- Med EQT Infrastructure II som ny ägare kommer vi att fortsätta att bygga på vår lyckade affärsmodell och tillväxtplan. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med EQT och att kunna få utnyttja deras tillväxtfokuserade strategi och industrirådgivare när vi ger oss ut på denna spännande resa, säger Mats Nyblom, vd och medgrundare av Hector Rail, i ett pressmeddelande.