Rekordnivå för Resplus

Under maj nådde resandet med kombinationsbiljetterna Resplus årets rekordnivå och ökade med hela 23 procent jämfört med januari. Maj har varit en mycket stark månad med mer resande än både december och april, två överlag intensiva resemånader tack vare julen respektive påsken. Det visar färsk statistik från Samtrafiken.

Resplus går att boka till 3 261 hållplatser i Sverige samt 25 utomlands och är en samlad biljett mellan två, eller flera, trafikföretag. Det genomsnittliga antalet byten på en Resplusresa är 1,29 och den genomsnittliga bytestiden är 22 minuter. De senaste sex månaderna har över 1,6 miljoner Replusresor genomförts i Sverige.

– Maj har varit en rekordmånad, och trenden har varit positiv under hela den senaste sex-månadersperioden, säger Laila Berkhahn, tjänsteansvarig för biljettsamverkan på Samtrafiken, som driver Resplus. I takt med att det blir fler trafikföretag inom svensk kollektivtrafik så behöver resenärerna kunna köpa den här typen av kombinationsbiljetter.

Den Resplus-resa med flest byten under det senaste halvåret genomfördes med hela åtta byten.

– Det är vad hela systemet är uppbyggt för - att resenärer ska kunna resa kollektivt kors och tvärs över hela landet på en biljett med rimliga bytestider och gemensamma resevillkor, säger Laila Berkhahn. Det känns bra att den här typen av bytesresor är praktiskt genomförbara.