NCC startar projektet Mattby köpcentrum i Esbo

Bild: NCC
Bild: NCC

NCC startar bygget av ett köpcentrum med tillhörande resecenter för kollektivtrafiken i Mattby i Esbo väster om Helsingfors. Projektet genomförs tillsammans med Citycon i ett hälftenägt bolag. Det totala ordervärdet uppgår till 1 017 miljoner kronor och registreras i andra kvartalet 2013.

NCC Property Development och Citycon, ett noterat finskt fastighetsbolag, köper mark från Esbo stad och tecknar ett entreprenadavtal med NCC Construction Finland om uppförandet av en utbyggnad av det befintliga shoppingcentret Iso-Omena med tillhörande parkeringsplatser.

Länsimetro, som ansvarar för tunnelbanetrafiken i Helsingfors, beställer samtidigt en entreprenad avseende ett nytt resecenter för kollektivtrafiken bestående av en tunnelbanestation och en bussterminal, som integreras med shoppingcentret, av NCC.

– Mattby shopping- och resecenter är ett fascinerande projekt. Tillsammans med Iso-Omena, det befintliga shoppingcentret, kommer detta att bli ett av Finlands största shoppingcenter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef NCC Property Development.

Projektet ”Mattby Metro Center” består av cirka 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta, cirka 600 parkeringsplatser för besökande samt en bussterminal och en tunnelbanestation. Den nybyggda delen kommer att integreras med det befintliga shoppingcentret Iso-Omena.

Det nya shoppingcentret ska stå klart sommaren 2016. Den nya tunnelbanestationen och bussterminalen kommer att stå klara under 2015 och bildar ett nytt resecenter för området väster om Helsingfors.

Utvecklingen av området har blivit möjlig tack vare ett nära samarbete mellan Citycon, Esbo stad, Länsimetro och NCC.