Norra stambanan öppnas åter

Green Cargo och Inlandsbanan har samarbetat och kört den begränsade godstrafik som varit möjlig via Inlandsbanan. Trafikverkets besked om att Norra stambanan kan öppnas redan från onsdag gör dock att Green Cargo nu planerar för full trafik på stambanan så fort den återöppnas.

 – Det är glädjande att Trafikverket kan öppna Norra stambanan förbi olycksplatsen redan på onsdag. Det betyder att vi kommer att gå igång med full trafik och även köra extratåg när banan öppnas, för att komma ifatt med försenade transporter, säger Mats Hollander, kommunikationsdirektör på Green Cargo.

Green Cargo och Inlandsbanan fortsätter att köra godstrafik via Inlandsbanan fram tills stambanan öppnas. Sammanlagt kommer 7 eller 8 tåg att ha körts denna väg mellan lördagskvällen och onsdagsmorgonen.

– Trafikstoppet på stambanan har varit en prövning för företag med transportbehov mellan Norrbotten och övriga landet samt kontinenten. Vi är tacksamma för den förståelse och den flexibilitet som många kunder uppvisat i denna svåra situation och ska göra allt för att komma ifatt med transporterna, säger Mats Hollander.