Nu stängs spåren av mellan Hässleholm – Åstorp

Upprustningen av Skånebanan fortsätter och på måndag, den 15 april, stängs spåren mellan Hässleholm och Åstorp. Den gamla slitna kontaktledningen byts ut mot ett modernare system, inklusive nya stolpar. Arbetet pågår fram till början av september.

Arbetet resulterar i bättre och säkrare drift och ger högre komfort för resenärerna. Under byggtiden kan boende utmed järnvägen tyvärr tidvis störas av både buller och damm. Periodvis kan järnvägskorsningar komma att stängas av för biltrafik.

Under tiden Skånebanan är avstängd mellan Åstorp och Hässleholm går ersättningsbussar enligt särskild tidtabell. Ersättningsbussarna stannar på alla stationer, precis som tåget. På sträckan mellan Helsingborg och Åstorp går tågen som vanligt. Den som reser hela vägen från Helsingborg eller någon av stationerna närmast Helsingborg, kan få en snabbare resa genom att ta tåget ner om Lund och byta till tåg mot Hässleholm där. Om man söker sin resa i Reseplaneraren på skanetrafiken.se får man besked om vilken väg som går snabbast. Alla biljetter som är köpta för resan Kristianstad/Hässleholm-Helsingborg kommer att gälla för resan även via Lund under tiden som banarbetet pågår.