SNCF på plats i “The Railway Town”

Klas Wåhlberg, VD för Bombardier understryker behovet av kompetenslyft vid seminariet i Nässjö. Foto: Bombardier

Arrangemanget inleds klockan 10 på Brinellgymnasiet i Nässjö. Jean-Luc Obadia, Teknisk direktör för SNCF och Pascal Gauthier talar om varför man är världsbäst och varför fransmännen älskar sitt järnvägsåkande. Högaktuellt blir det här Anders Lindahl, medarbetare inom tågavdelningen på KTH berättar om vilka problem som väntar den svenska järnvägen. VD Klas Wåhlberg på Bombardier understryker behoven av betydande kompetenslyft.

Under eftermiddagen presenteras järnvägsutbildningen vid Brinellgymnasiet. Då blir det högintressant att höra SJ:s ordförande Jan Sundling berätta om varför han menar att Sverige är bäst i Europa på järnväg. I en paneldebatt skall det redas ut vem som är på rätt spår.

Språkattachen Christoph Premat från Franska Ambassaden aktualiserar kommande samarbete mellan Sverige och Frankrike med elev-, lärare- och näringslivsutbyte. En avsiktsförklaring kommer att tecknas där även utbyte med Litauen ingår.

-Arrangemanget ligger helt rätt i tiden. Vi jobbar med flera högintressanta projekt i syfte att stärka järnvägssektorn. Nässjö har mer än 30 järnvägsrelaterade företag och verksamheter med runt 700 anställda. Vi siktar på stark utveckling framöver, summerar Holger Jonasson vid Nässjö Näringsliv AB, projektledare för The Railway Town.