Företagare i Blekinge vill ha Pågatåg

Foto: Skånetrafiken

Nu går lokala företagare i Blekinge ihop i ett gemensamt upprop till politikerna i hopp om att få dem att säga ja till Pågatåg. Det rapporterar Sveriges Radios P4 Nyheter Kristianstad.

Enligt P4 Nyheter Kristianstad är det ett tjugotal företagare som i en debattartikel i lokaltidningarna efterlyser "modiga politiker”.  Man pekar i artikeln på Skånes snabba utveckling de senaste årtiondena som anses bero på satsningar på kollektivtrafiken.

Bakgrunden till debattartikeln är att Blekingetrafiken ville att de skånska Pågatågen ska fortsätta in i Blekinge ända fram till Karlshamn. Det skulle röra sig om totalt 22 enkelturer per dag under vardagar till en kostnad av nio miljoner kronor.

Men när Blekingetrafikens ägare, alltså länets fem kommuner och landstinget, har fått tycka till i en remissrunda så blev det nej.

Framför allt Karlshamns kommun vill skjuta på Pågatågen på framtiden något år. Dels för att få kolla på ekonomin som väntas bli svag de kommande två åren. Men också för att det skulle bli för trångt på rälsen med både godstrafik och mer persontrafik.