Erisma levererar till Balfour Beatty Rail

Foto: Balfour Beatty Rail

Balfour Beatty Rail, som vann Trafikverkets stora upphandling för järnvägsunderhåll i Västra Götaland, har valt orderhanteringssystemet Mobigo från Erisma Technologies för sitt järnvägsunderhåll.

Avtalet med Trafikverket löper till år 2015 och gäller Västra Götaland inklusive anslutande banor, drygt 382 kilometer järnväg. Balfour Beatty Rail vann upphandlingen bland annat för ett upplägg där Mobigo bidrar till ett effektivare järnvägsunderhåll.

Erismas orderhanteringssystem Mobigo används för att täcka behovet att snabbt och lättillgängligt, registrera arbetstid, tilldela arbetsorder, lägga in beställningar samt via systemet generera fakturor till kund. Systemet används av cirka 100 av Balfour Beatty Rails medarbetare i underhållsprojekt för järnvägen.

– Vi letade initialt efter ett system som skulle lösa våra behov i ett pågående underhållskontrakt. Efter efterforskningar valde vi att gå vidare med en separat mobil lösning för det primära behovet av att hantera arbetsorderna. Vi insåg att vi i Mobigo fick en produkt med avancerad funktionalitet och som är framtidssäker, säger Stephan Winkler, verksamhetsutvecklare och projektansvarig på Balfour Beatty Rail.