Webcor Builders tecknar avtal om förlängning av "the Metro Gold line"

Foto: Metro Gold line

Metro Gold Line Foothill Extension Construction Authoritys styrelse har tagit det tredje och sista kontraktet för förlängningen av linjen från Pasadena till Azusa. Kontraktet, värt 48.7 miljoner dollar, avser parkeringsanläggningar för de framtida stationerna samt förbättringar i och omkring stationerna för att förbättra anslutningsmöjligheter för resenärer som anländer med buss, till fots eller på cykel.

– Detta var ett viktigt kontrakt för myndigheten, säger Habib F. Balian, vd för Construction Authority.

– Som det sista delkontraktet för hela projektet vet vi nu att vi får levererans av en 18, 5 kilometer lång förlängning av linjen.

Kontraktet har tilldelats Webcor Builders, ett Kalifornien-baserat byggföretag, med mer än 40 års erfarenhet av liknande projekt. Webcor har satt ihop ett team av experter för att hantera, designa och konstruera projektet. Företaget fick kontraktet efter en tio månader lång upphandling. Inledningsvis fanns nio intresserade företag som kvalificerat sig för projektet. Ur dessa grupper gjordes en pre-kvalificerad lista i juni 2012 och det slutliga förslaget lades fram i januari 2013.– Webcor levererade det bästa förslaget för Construction Authority, menar Balian.

– Efter utvärderingen fick många samma höga poäng för erfarenhet och för sina tekniska förslag, men Webcors pris var nästan 8 miljoner dollar lägre än konkurrenternas och vi fick ett mycket kvalificerat team för ett bra pris.I och med detta är alla avtal som är nödvändiga för att slutföra de 18, 5 kilometer långa projektet "Foothill Extension" klart. Det första kontraktet tilldelades Skanska USA för the "Gold Line Bridge" i juni 2010. Bron stod färdig i tid och enligt budget, och överlämnades till Construction Authority i december 2012.