Landskronas gamla station såld

Jernhusen säljer den gamla stationen i Landskrona. Stationen används inte längre för järnvägsändamål och får nu en bättre framtid med den nya ägaren Mittelen AB, dotterbolag till Hällestad Förvaltning AB och Ettbola AB.

– Vi är mycket glada att Mittelen nu köper gamla stationen i Landskrona. När stationen inte används som station längre är det bra att denna fina fastighet får nytt liv med en verksamhet som skapar aktivitet och rörelse i området, säger Anna Nygren, affärsansvarig på Jernhusen.

Mittelen kommer nu att påbörja sitt arbete med att återställa stationshuset till sin forna glans. Samtidigt kommer en eller flera hyresgäster som passar in i fastighetsbilden att hittas och kontrakteras.  Mittelens styrelse har sedan tidigare stor erfarenhet av fastighetsutveckling. Några projekt som de tidigare har jobbat med är: Höörs Station, Kävlinge Station, Emmaboda Station samt Bjuvs Centrum.

– Det ska bli både roligt och intressant att få arbeta med ytterligare en fastighet som har ett så stort kulturhistoriskt värde. Det finns ett stort intresse för att hyra in sig i denna fastighet som inte bara är vacker utan också har ett mycket bra läge i Landskrona. säger Niklas Sjödin, vd för Mittelen AB.