Bombardier i partnerskap med Kasetsart University i Thailand

Foto: Kasetsart University

Bombardier Transportation tillkännagav nyligen att man har kommit överens med Kasetsarts universitet om att utbilda teknisk expertis för järnvägen under de kommande fem åren.

Bombardier har en stor del av järnvägsmarknaden i Thailand. Dess signalsystemcenter i Bangkok har över 300 personer anställda och ger stöd åt lokala järnvägsoperatörer för att genomföra viktiga globala projekt.

Experter från Bombardier kommer att ge föreläsningar om avancerad signalteknik och kommer också att hjälpa universitetet med att utveckla kurser i trafikkontroll för järnväg. Bombardier kommer att delta med olika signal- och ledningssystem och erbjuda stöd för publicering av relevanta presentationer och forskningsrapporter.

Medlemmar i universitetets ingenjörsfakultet kommer att samarbeta med Bombardier inom alla aspekter av signal- och trafikkontrollsystem i rådgivande roller och via konsulttjänster.

– Bombardier är en viktig strategisk partner för utveckling av programmet för järnväg vid Kasetsart, säger docent Dr.Thanya Kiatiwat, dekanus vid fakulteten för teknik vid Kasetsarts universitet.

Mer än 30 studenter från Kasetsartuniversitetet har fått anställning på Bombardier under de senaste åren, varav flera nu finns i ledande befattningar. Inom ramen för partnerskapet kommer Bombardier rekrytera ytterligare ingenjörer från universitetet under de kommande fem åren, bland annat som en del av sitt globala Graduate Program. Graduate Programmet är Bombardiers utvecklingsprogram som förbereder individer för en framtida ledarroll inom Bombardier.