SweMaint tar hem kontrakt med Northland Resources

Foto: Northland Resources

SweMaint har tillsammans med den schweiziska vagnsuthyraren AAE fått ansvaret att leverera vagnar och vagnsunderhåll till Northland Resources.

– Vi är väldigt stolta över att ha fått uppdraget och förtroendet att utföra service och underhåll till Northlands vagnar. Underhåll på godsvagnar är en mycket viktig del av hela logistikkedjan för att säkerställa Northland Resources transporter av malm till Narvik. Att vi dessutom kan sätta Kiruna på kartan över SweMaints närvaro känns väldigt positivt, säger Jens Breiner, marknadschef på SweMaint.

I samband med uppdraget så etablerar SweMaint en permanent mobil serviceenhet i Kiruna. Enheten innefattar mindre fordon och en tung kranutrustad lastbil som vid behov kan lyfta de flesta tomma vagnar, exempelvis vid hjulbyte. SweMaint räknar därmed att ha kapacitet att både säkerställa leveransen till Northland, samt att arbeta med andra kunder i området.

– Framtidens strategi är att satsa på reparation av godsvagnar där problemet uppstår. Reparationer ska utföras så snabbt som möjligt för att minska kundens kostnader i form av stillestånd och onödig transport av vagn till verkstad, säger Per Gelang, vd för SweMaint, i en kommentar.