SJ reducerar tågtrafiken

Foto: Christer Wiik

Flera händelser har påverkat SJ:s tåg de senaste veckorna vilket medför att SJ har färre antal tåg i trafik. Det innebär att ett antal avgångar kommer att ställas in från och med onsdagen den 12 december. Som det ser ut nu kommer cirka 190 avgångar att ställas in mellan 12 och 19 december.

Detta sker för att SJ ska kunna reparera tågen inför jultrafiken och säkra trafiken i sin helhet. Bolaget säger att man beklagar detta och gör så mycket man kan för att så snart som möjligt återgå till ordinarie vintertidtabell.

Snöoväder och skador efter bland annat älgkrockar har påverkat SJ:s fjärrtåg de senaste veckorna vilket medför att bolaget har färre antal tåg i trafik. Det innebär att ett antal avgångar kommer att ställas in.

Även i Mälardalen kommer trafiken att påverkas. Vissa tåg ställs in och andra ersätts med lok- och vagn istället för dubbeldäckare. Det innebär tyvärr att ett antal avgångar kommer att köras med färre vagnar. Enligt SJ kommer man även att ha bussar standby där det är möjligt och är säkert beroende på väderlek.