Konsultföretaget Canarail öppnar dotterbolag i Ulan Bator

Foto: Auchwaswisser

För det Montreal-baserade konsult och ingenjörsföretaget, specialiserat på järnväg och tunga transporter, är detta en ny strategisk etablering utanför Kanada.

– Vi ser en stor potential i att hjälpa den snabbt växande mongoliska gruvindustrin för att förbättra sin infrastruktur. Denna öppning passar perfekt med vår tillväxtstrategi att utveckla lösningar för tunga transporter inom gruvdrift över hela världen.

I syfte att stärka sin marknadsnärvaro behåller Canarail en av de mest erkända mongoliska strategiska rådgivarna, juristfirman Zaza.

Under den senaste tiden har Canarail säkrat nya stora kontrakt i Mongoliet. Till att börja med har Energy Resources Järnväg, ERR, ett dotterbolag till Mongolian Mining Corporation, givit Canarails i uppdrag att övervaka ett byggprojekt av en ny linje mellan Ukhaa Khudag och Gashuun Sukhait i ett partnerskapet mellan Mott McDonald och Canarail.

Dessutom kommer Canarail att arbeta direkt med ERR i annat avtal för att utföra en förstudie och detaljerad utformning av ett kommande projekt.