Infranord startar järnvägsskola

Foto: Infranord

Järnvägsentreprenören Infranord har beslutat att starta utbildningsverksamhet i egen regi. Infranord Academy beräknas starta i januari 2012 och i första hand rikta sig till den egna personalen.

För att ta till­vara på all den kompetens som finns inom företaget har Infranords ledning beslutat att öppna en utbildningsverksamhet i egen regi - Infranord Academy. De utbildningar som Infranord Academy kommer att inrikta sig på är inom områdena trafik-, el-, signalsäkerhet, fordonsutbildningar med mera.

Syftet för Infranord Academy är att den större delen av företagets egna grundutbildningar ska genomföras i egen regi. Ledorden för etableringen är lägre kostnader, kortare ledtider, större flexibilitet och ökad kvalitet.

– Infranord har branschens mest erfarna medarbetare, en stor fordonspark och spännande och intressanta projekt runt om i norden. Detta tillsammans med de stora besparingar vi beräknas göra gjorde beslutet att starta verksamheten både enkelt och självklart, säger Infranords personalchef Torgny Johnsson.

Infranord Academy kommer ha sitt säte med utbildningslokaler i Solna men den största delen av verksamheten kommer vara mobil då målgruppen finns utspridda på 80 etableringsorter i norden.

– Inom Infranord har vi ett stort miljöengagemang och är dessutom måna om att hålla nere kostnaderna och därför flyttar vi hellre 1 lärare dit där 15 elever finns, än 15 elever till läraren, säger Torgny Johnsson.