TagMaster tar nya order inom tunnelbanelösningar i Asien

Arkivbild

TagMaster, tillverkar av avancerade sensorsystem för Smarta städer, inom trafik och järnvägslösningar, meddelar idag att man fått fyra orders på CBTC, communication based train control-projekt, i Asien och Sydost Asien.  

Ordern är på produkter som används för positionering av tunnelbanetåg. Genom att positionera tågen med större noggrannhet så får man ett effektivare och ett mer säkert sätt att styra tunnelbanor. Kunden är en existerande kund, och en av de globala aktörerna inom signal system, och två av projekten är för den kinesiska marknaden.    

Dessa produkter är en del av TagMasters och Baloghs standardsortiment men som ofta anpassas för olika projekt och olika kunder och ordervärdet uppgår till ca 1 M€ med leverans under 2019 och 2020.

– TagMaster har tidigare uttryckt sin ambition att bli en starkare leverantör inom Rail Solutions och med vårt bredare produkterbjudande, tillsammans med Balogh, så ser vi framför oss att bli en av de ledande aktörerna inom tågsignalering och kunna ta oss an fler och större projekt, säger Jonas Svensson, vd, TagMaster