Veidekke bygger ny spårväg åt SL

Foto: Veidekke

Veidekke Anläggning har tecknat avtal med Storstockholms Lokaltrafik om att bygga ny spårväg för Kistagrenens första etapp mellan Norra Ulvsunda och Bromma flygplats. Kontraktet är värt cirka 125 miljoner kronor med en option på 31 miljoner kronor. Entreprenaden omfattar cirka 870 meter ny spårväg med arbeten som bland annat etappvis ombyggnad av befintlig spårväg för Solnagrenen samt nybyggnad av Kistagrenen, utbyggnad av teknikhus, ny hållplats på Bromma Blocks på befintlig bro som Veidekke tidigare byggt.

– Vi är mycket stolta och glada över att ha fått förtroendet av Storstockholms Lokaltrafik. Detta är ett projekt där vi kan bidra med ett starkt professionellt team med stor kompetens och erfarenhet genom vårt involverande arbetssätt, säger Anders Bergsten, arbetschef Veidekke Anläggning.

I upphandlingen av Kistagrenen etapp 1 ingår även en option vilken omfattar en entreprenad om cirka 600 meter bana-, el och telearbeten. Projektet, som är en utförandeentreprenad, startar i oktober och beräknas vara klart hösten 2020.

Resandet med Kistagrenen förväntas bli stort eftersom några av Stockholmsregionens mest betydelsefulla utvecklingsområden, både vad gäller arbetsplatser och bostäder, ligger längsmed sträckan. Kistagrenen är totalt 8 km och passerar 10 hållplatser i de tre kommunerna Stockholm, Sundbyberg och Sollentuna.