Sj tappar anbud i Norge

Foto: NSB

Då norska Jernbanedirektoratet i dag meddelande sitt tilldelningsbeslut för Sørlandsbanen, Arendalsbanen och Jærbanen, den så kallade Trafikkpakke 1, framkom att SJ inte kommer att köra denna trafik under kommande avtalsperiod. SJ har kvar ambitionen om att köra mer tåg i Norge och är fast besluten att erbjuda attraktiva anbud för de kommande trafikkpakkerna som kommer att upphandlas.

– Det har varit väldigt nyttigt och lärorikt för oss att ha varit med ända in i slutet av den här anbudsprocessen. De kunskaper och erfarenheter vi fått kommer vi att ha nytta av i kommande anbud, säger SJs vd Crister Fritzson.

SJs främsta mål är att förenkla och förbättra hela resan, eftersom det är helt avgörande när det kommer till att få resenärerna att välja tåget framför andra alternativ. Det nybildade bolaget SJ Norge kommer fortsatt att ha ambitioner att vara med och utveckla utbudet av tågresor i Norge.

– Efter nästan 30 års erfarenhet av en avreglerad tågmarknad i Sverige har vi ett starkt kundperspektiv som vi vill ta med oss in i Norge, säger Crister Fritzson.