Skanska startar bygget av spårvägsdepå i Lund

Bild: Skanska

Det blir Skanska som ska börja bygga spårvägsdepån i Lund. Det har nu regionstyrelsen beslutat. Bygget kan komma igång nästa månad. I våras stod det klart att ingen lagt anbud på att bygga hela spårvägsdepån. Projektet har efter det delats upp i mindre delar. Det rapporterar Sydsvenskan

– Tidplanen är inte ändrad. Trafikstarten är planerad till våren 2020, säger Håkan Henmyr, projektchef på Skånetrafiken till tidningen.

Han räknar med att Skanska kan komma igång i mitten av oktober. Förra året senarelades den planerade trafikstarten av spårvägen från 2019 till 2020. Det gjordes när det stod klart att spårvägsdepån inte kunde bli klar enligt den tidigare planen.

– Om allt sedan går enligt plan och det inte hakar upp sig så kan bygget av själva byggnaden komma igång i februari nästa år.

I regionstyrelsens beslut ingår att använda 90 miljoner kronor till projektet. Det ingår också ersättning för redan utförda arbeten på tomten och ökade projekteringskostnader som en följd av att det inte lämnades in några anbud i våras.