NCC tecknade järnvägskontrakt med Bane NOR

NCCs dotterbolag Carl C Fon AS har genomfört förberedande arbete för Venjar-Eidsvoll-Langset-projektet. Byggstart för järnvägsprojektet är planerat till hösten 2018. FOTO: NCC - Robin Stenersen

NCC Infrastructure tecknade ett kontrakt med Bane NOR den 4 september om byggandet av en järnvägssträcka mellan Venjar-Eidsvoll Nord. NCC tilldelades kontraktet den 6 juli i år. Kontraktspriset är 1, 6 miljarder norska kronor.

Byggandet förväntas starta under hösten 2018 och projektet genomförs i form av ett huvudkontrakt.

Avståndet från Venjar till Eidsvoll nord är nio kilometer och omfattar cirka fyra kilometer nytt spår parallellt med befintliga spår från Venjar till Eidsvoll station. Norr om stationen Eidsvoll kommer det att byggas runt fyra kilometer nytt dubbelspår. En 380 meter lång tunnel kommer också att byggas.

-Detta är ett kontrakt som passar vår organisation mycket bra. Under de senaste åren har NCC genomfört bra projekt för Bane NOR, däribland Storberget i Porsgrunn, säger Per Jonsson, chef för civilingenjörsnäringen Norge.

Det nya dubbelspåret kommer att öppnas hösten 2022 och kontraktsarbetet kommer att slutföras sommaren 2023.

NCCs dotterbolag Carl C Fon har genomfört ett förberedande arbete för Venjar-Eidsvoll-Langset-projektet, i ett separat kontrakt för Bane NOR. 

I samband med att tidsfristen för utmärkelsen löpte ut den 24 juli i år skickade NCC ett börsmeddelande om projektet. Ordern registrerades inom affärsområdet NCC Infrastructure under tredje kvartalet.