Ryska RZD Logistics lanserar transportförbindelse till Kina

Foto: Hunan Xiangou

En transportled med ett containertåg från Changsha, i Kina, till Tilburg, i Nederländerna, har lanserats av ryska RZD Logistics, med målet att operera två tåg per månad på denna rutt. Den förväntade transittiden är 16 dagar.

Projektet har genomförs i samarbete med ett kinesiskt företag, Hunan Xiangou Express. Tåget består av 41 40 fots kontainrar med konsumtionsvaror som kläder, tillbehör och kontorsmaterial, lämnar Changsha järnvägsstation och anländer via Tilburg i Mongoliet, Ryssland, Vitryssland och Tyskland.

– I dag ser vi att Changsha gradvis håller på att omvandlas till centrum last från centrala Kina. Platsen har goda tillväxtmöjligheter på grund av utvecklingen av olika sektorer i den kinesiska ekonomin. Tilburg, å andra sidan, är Nederlands näst största transportlogistikcentrum, utrustad med modern infrastruktur som är nödvändig för att hantera stora lastflöden som kommer från transittåg. Genom att knyta an dessa två städer kommer denna nya tjänst definitivt att bidra till utvecklingen av Rysslands transitpotential, säger Olga Stepanova, försäljningschef för RZD Logistics.