MP: ”Kollektivtrafiken behöver riktiga satsningar”

Tomas Eriksson (MP), gruppledare i Stockholms läns landsting. Foto: Fredrik Hjerling

Nu har Alliansen i Stockholms läns landsting gjort ett utspel om att använda 150 miljoner kronor till att stärka kollektivtrafiken. De presenterar flera olika åtgärder för att utreda mer. Miljöpartiet välkomnar pengarna och efterlyser faktiska beslut. ”Vi är kritiska till att Alliansen har låtit det stanna vid utredningar”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

- Miljöpartiet flaggade för det ekonomiska utrymmet att stärka kollektivtrafiken redan i februari. Vi förstår inte varför det har dröjt ända till nu för Alliansen att reagera och ändå föreslår de mest nya utredningar. Vi vill ta konkreta beslut, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms läns landsting.

Mest kritiska är Miljöpartiet till bristen på förslag för att lösa krisen i pendeltågstrafiken.
- Hösten och vintern var otroligt ansträngande för alla pendeltågsresenärer. Där behövs verkligen satsningar, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms läns landsting.

Miljöpartiet är överens om flera av de åtgärder som Alliansen vill utreda. Det är bara besluten som saknas. Till exempel för att öppna en andra ingång till flera stationer. Alliansen pratar som om det fanns faktiska beslut, men hittills har det handlat om utredningar. Det är tydligt när man läser handlingarna till trafiknämnden.

Miljöpartiet betonar ändå önskan om resultat och vill snabba på beslutsprocessen.
- Jag tar gärna konstruktiva samtal med Alliansen. Flera av åtgärderna kan vi besluta redan idag och genomföra innan valet. Jag är övertygad att många av deras förslag kan få brett politisk stöd, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare Stockholms läns landsting.