Nu upphör Eltels järnvägsverksamhet i Danmark

Eltel är en nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Foto: Eltel

Eltel har nu slutfört försäljningen av sin danska järnvägsverksamhet till Strukton Rail A/S. Det meddelar Eltel i ett pressutskick.

Den slutliga transaktionen, som i huvudsak består av ett underhållskontrakt för Sund & Bælt A/S, 26 anställda och operativ utrustning för leverans av aktuella underhållstjänster, kommer att ha en negativ EBITA-effekt uppskattad till DKK 3,4 miljoner under fjärde kvartalet 2017 och en negativ kassaflödespåverkan på DKK 18 miljoner som förväntas inträffa under första kvartalet 2018.

I februari 2017 beslutade Eltel att dess strategiska inriktning kommer att vara på koncernens kärnverksamheter inom segmenten Power och Communication på de geografiska marknaderna i Norden, Polen och Tyskland. Eltels järnvägsverksamhet klassificeras som icke-kärnverksamhet och omfattar endast de nordiska länderna. Avyttringen av Eltels järnvägsverksamheter i Finland, Sverige och Norge pågår fortfarande.