Eltel köper Celer Oy

Foto: Celer

Eltel utökar sin verksamhet inom signalsystem för järnväg och förvärvar Celer Oy, ett finskt företag inom signalsystem. Eltel etablerade sig på den finska järnvägsmarknaden redan på 1960-talet. Sedan dess har Eltel framgångsrikt utökat sin affärsverksamhet på den växande marknaden.

För att möta den ökande efterfrågan från kunderna har Eltel beslutat att öka sina kompetenser och resurser inom segmentet signal- och säkerhetssystem även i Finland. Förvärvet av Celer Oy kompletterar Eltels nuvarande erbjudande i Finland och ger tydliga synergier med Eltels befintliga järnvägs- och vägverksamhet. Genom förvärvet utökar Eltel sin närvaro på signalsystemsmarknaden som ett komplement till förvärvet av Vete Signal Tjenester i Norge i oktober 2015.

Celer Oy är en av de viktigaste aktörerna inom segmentet signaltjänster för järnvägsverksamhet i Finland och täcker hela den finska marknaden med en omsättning på cirka 6 miljoner euro. Celer har 29 anställda med hög signal- och säkerhetskompetens. Förvärvet av 100 procent av bolaget undertecknades och slutfördes den 1 April 2016.