”Ny infrastruktur ändrar Greater Copenhagen”

S-tåg och Metrotåg i Köpenhamn. Foto: Christer Wiik

Infrastruktur är nyckeln till utveckling och välstånd i Greater Copenhagen. Regionen ska vara tätt förbunden, internt och externt, för mobilitet och tillgänglighet är avgörande för ekonomisk framgång, konstaterar Greater Copenhagens ordförande, Heino Knudsen, på Nordisk Infrastrukturkonferens i Helsingborg.

Järnvägar, vägar och broar knyter människor och regioner tätare samman och skapar nya möjligheter för samarbete, näringslivet och regional utveckling.
För Greater Copenhagen är en modern och välfungerande infrastruktur avgörande för regionens ekonomiska utveckling och konkurrenskraft och Nordisk Infrastrukturkonferens 2018 i Helsingborg är ett viktigt initiativ för att behålla och stärka det politiska intresset för investeringar i ny infrastruktur.

”En fast förbindelse till Tyskland under Fehmarn Belt kommer att ändra vår region – det blir en gamechanger. Detsamma gäller även för en fast förbindelse över Öresund mellan Helsingborg och Helsingör. Vi ska se till att förbindelserna blir verklighet, för det kommer att öppna nya dörrar till tillväxt och sysselsättning i Greater Copenhagen, hela Norden och Nordtyskland”, säger Heino Knudsen, ny ordförande för Region Själland och för Greater Copenhagen & Skåne Committee.

Nordisk Infrastrukturkonferens 2018 blickar framåt kring frågor om mobilitet och transportformer och på infrastrukturens betydelse för Norden i framtiden.
”Framtiden kommer hela tiden, och vi ska följa med. Det kan uppstå nya krav kring transport, kollektivtrafik, infrastruktur och liknande, och vi ska vara proaktiva och förutse behoven innan de uppstår. Ett exempel är förarlösa bussar, som nu är på väg att testas på ett sjukhus i Region Själland”, säger Heino Knudsen.